”Power Circle Summit vitaliserar vår bransch

Det lilla energibolaget Linde Energi storsatsar på Power Circle Summit.
– Vi har höga fö rväntningar. Konferensen representerar ett nytänk som branschen behöver, säger VD Jens Isemo, som tar med sig hela ledningsgruppen till Göteborg.

Det kommunägda energibolaget i Lindesberg i Västmanland besöker Göteborg med totalt ett tiotal medarbetare under andra veckan i maj.
Hela ledningsgruppen på Linde Energi, sex personer, besöker Power Circle Summit 9 maj och en nästan lika stor grupp teknisk personal besöker Elfack, som går parallellt.
Dagen innan, 8 maj, håller företaget ett ledningsgruppsmöte i Göteborg.
– Vi tyckte det var ett perfekt tillfälle att lägga vårt möte i samband med konferensen, säger Jens Isemo.
– Jag var med när Power Circle Summit arrangerades senast och fick en mycket positiv upplevelse, det var modernt och innovativt.
Han värdesätter den starka kopplingen till teknikutvecklingen.
– Vi är ju en teknikberoende bransch, men pratar väldigt sällan teknik. Där skiljer Power Circle Summit ut sig.
Han berömmer särskilt Innovationsracet, där ett antal startupföretag ska göra en pitch på 200 sekunder och sedan tävla mot varandra. Publiken får rösta med mentometerknappar.
– Det ser jag fram emot! Det vitaliserar vår bransch att under spännande och lite roliga former känna på nyskapande, innovativ teknik.
Framförallt ser han besöket på Power Circle Summit som ett tillfälle till kompetensutveckling, spaning och nätverkande.
– Förändringstakten i vår bransch har enligt min mening aldrig varit högre än nu. Med det ökar behovet av spaning och analys av vår omvärld.
– Sedan är det ju absolut ingen nackdel att Power Circle Summit går samtidigt som Elfack, som ju våra medarbetare med andra roller och arbetsuppgifter besöker. Det ökar det totala intresset för mötesplatsen.