Innovationsrace 2019

En pitchtävling för innovativa energiteknikföretag som pitchar spännande idéer och innovationer inför en avgörande publik.

En pitchtävling för innovativa energiteknikföretag som pitchar spännande idéer och innovationer inför en avgörande publik.

Innovationsracet är ett populärt inslag under Power Circle Summit. Här får start-up-företag chansen att presentera sina idéer och innovationer genom en pitch på max 200 sekunder inför en avgörande publik och jury. Den totala vinsten uppgår till 175 000 kr och fördelas genom tre vinstplaceringar, där förstapriset är 100 000 kr, andrapriset 50 000 kr och tredjepriset 25 000 kr.

Tävlingen genomförs som en del av den årliga konferensen Power Circle Summit och har varit en riktig succé. Själva konceptet Innovationsrace är ett samarbete mellan Energimyndigheten och InnoEnergy och de fem finalisterna väljs ut av en jury med representanter från båda parterna.

Varje bolag får möjligheten att genomföra en pitch på 200 sekunder där publiken sedan får rösta på sina favoriter med hjälp av mentometerknappar. De tre start-ups med flest röster går till final där juryn utser ettan, tvåan och trean som får sina priser.

Samtliga tjugo bolag som valts ut kommer även att få möjlighet att exponeras för deltagarna i Power Circle Summit, där möjligheter till värdefulla nätverk och kontakter med investerare, industri med mera erbjuds.

Välkommen med din anmälan till Innovationsracet 2019 - Pitchtävling och utställning för innovativa energiteknikföretag

Racet arrangeras av Energimyndigheten, InnoEnergy & Ignite Sweden. Innovationsrace 2019 är en del av Power Circle Summit – 7 maj 2019, Svenska mässan, Göteborg. Fyll i formuläret nedan och få chansen att pitcha inför en publik av storbolag från energisektorn. De tre vinnarna kommer att tilldelas en prispeng på respektive 100 000 kr, 50 000 kr och 25 000 kr. Nytt för i år är att en av ansökande företag kommer att erhålla kommersialiseringspriset – ett betalt pilotprojekt med kund.

För mer information och tävlingsvillkor, ladda ner pdf nedan.
Sista dag för anmälan: 11 februari 2019, klockan 13:00.

Till anmälan
Ladda ner pdf

Vinnare 2018: Blixt, läs mer här »

Dessa tio start-ups tävlade 2018:

Altris logo


Bright logo


Epishine


Graphamtech logo


Grönbid logo


Modvion logo


Nextseal logo


Prime logo


Unimi logo


Manetos Labs Logo


Läs pressreleasen om finalisterna »

Läs mer och anmäl dig här »

Vinnaren 2017

Deltagande företag i Innovationsracet 2017

Againity
Dunderon
Flue Gas Recovery Sweden
Greinon Engineering AB
Insplorion
Nodd AB
Ochno
Phoenix BioPower
SeaTwirl
Swedish Algae Factory

Frågor besvaras av:

Sasan Shaba
sasan.shaba@energimyndigheten.se
073 668 98 14

Jenny Radkova
jenny.radkova@energimyndigheten.se
073 660 02 68

Markus Berglund
markus.berglund@innoenergy.com
070 337 62 22

Innovationsracet 2016

De tio innovatörerna deltog som utställare under konferensen samt höll en pitch under Innovationsracet inför publiken och en utsedd jury. Publiken röstade sedan fram tre finalister efter kriterierna innovationshöjd, affärspotential och möjlighet att bidra till utvecklingen mot ett hållbart energisystem. De tre finalisterna var Climeon, Trine och Ferroamp.

Vinnaren utsågs därefter av en jury som bestod av Energimyndighetens generaldirektör Erik Brandsma, Magnus Emfel från WWF, Johan Gerklev som är hållbarhetschef på Skanska, Catharina Ringborg från Suistainable Energy Angels och Per Ericsson från Environmental Technologies Fund.

Vinnaren av Innovationsracet blev Climeon, som fick motta ett pris på 100 000 kronor. Stort GRATTIS till Climeon!

Juryns motivering löd: ”Potentialen att ta vara på spillvärme är stor. Innovationen kan ge stor påverkan på energisystemet och idén är innovativ.”