Innovationsrace

Pitchningstävling för innovativa energiteknikföretag.

Pitchningstävling för innovativa energiteknikföretag.

Innovationsracet 2017

Power Circle Summit samlade landets viktigaste beslutsfattare, påverkare och vägvisare för att dela insikter om framtidens el- och energimarknad.

På Innovationracet, arrangerat av Energimyndigheten och InnoEnergy, presenterades och demonstrerades de allra nyaste innovationerna på marknaden!

Energimyndigheten och InnoEnergy anordnade ett fartfyllt “innovationsrace”! Temat var: ”Innovationer som gör skillnad för ett hållbart energisystem”.

– Tio start-ups fick möjligheten att pitcha inför en publik med stor erfarenhet från energisektorn.
– Av de tio fick tre gå till final för att sedan bedömdas av en jury bestående av personer med stor erfarenhet av branschen.
– De tre första vinnarna fick motta en prispeng på 100 000 kr, 50 000 kr och 25 000 kr.

Deltagande företag i Innovationsracet 2017

Againity
Dunderon
Flue Gas Recovery Sweden
Greinon Engineering AB
Insplorion
Nodd AB
Ochno
Phoenix BioPower
SeaTwirl
Swedish Algae Factory

Frågor besvaras av:

Andreas Stubelius
andreas.stubelius@energimyndigheten.se
073 985 41 64

Jenny Radkova
jenny.radkova@energimyndigheten.se
073 660 02 68

Markus Berglund
markus.berglund@innoenergy.com
070 337 62 22

Innovationsracet 2016

De tio innovatörerna deltog som utställare under konferensen samt höll en pitch under Innovationsracet inför publiken och en utsedd jury. Publiken röstade sedan fram tre finalister efter kriterierna innovationshöjd, affärspotential och möjlighet att bidra till utvecklingen mot ett hållbart energisystem. De tre finalisterna var Climeon, Trine och Ferroamp.

Vinnaren utsågs därefter av en jury som bestod av Energimyndighetens generaldirektör Erik Brandsma, Magnus Emfel från WWF, Johan Gerklev som är hållbarhetschef på Skanska, Catharina Ringborg från Suistainable Energy Angels och Per Ericsson från Environmental Technologies Fund.

Vinnaren av Innovationsracet blev Climeon, som fick motta ett pris på 100 000 kronor. Stort GRATTIS till Climeon!

Juryns motivering löd: ”Potentialen att ta vara på spillvärme är stor. Innovationen kan ge stor påverkan på energisystemet och idén är innovativ.”