Anmälan till Innovationsracet 2020 är öppen!

Nu är det populära Innovationsracet tillbaka – en pitchtävling för innovativa energilösningar och energiteknikföretag. Fem finalister kommer att få tävla om första pris på 100 000 kronor, andra pris 50 000 kronor samt tredje pris 25 000 kronor. Finalisterna kommer även nomineras till Kommersialiseringspriset – och chans att vinna ett betalt pilotprojekt med matchad kund. Tävlingen avgörs på Power Circle Summit den 5-6 maj 2020.

Vad är Innovationsracet?
Innovationsracet är en entreprenörstävling som anordnas av Energimyndigheten, EIT InnoEnergy samt Ignite Sweden. Tävlingen avgörs under konferensen Power Circle Summit, där 90 minuter dediceras till innovationer och bolag som har hög potential att ställa om till ett hållbart energisystem.

Varje företag får 200 sekunder på sig att pitcha sin innovation inför jury och publik. Det är ett ypperligt tillfälle att träffa storbolag och andra viktiga aktörer för branschen. Både jury och publik kommer att få möjlighet att rösta på alla fem finalisterna efter att ha genomfört sina respektive pitchar.

Temat för tävlingen
Temat för tävlingen är ”Innovativa lösningar och affärsmodeller som kan implementeras i energisystemet med direkt effekt ”. Viktiga kriterier att tänka på när du lämnar in ditt bidrag är; Unicitet, skalbarhet, klimatpotential, energirelevans, kompetens, samt att du tillhör små- och medelstora företag, med färre än 250 anställda.

När bidragen granskas kommer juryn att titta på bland annat innovationshöjd, affärspotential och hur innovationen bidrar till ett hållbart energisystem.

Anmälan är öppen till 21 februari
Du som har en energiinnovation med hög potential att bidra till minskad klimatpåverkan är välkommen med en anmälan. Anmälan är öppen till 21 februari. Deltagande företag i årets innovationsrace får inte vara en av de tre som var vinnare från Innovationsracet 2019.

Finalister presenteras i mars
Alla företag som inkommer med bidrag granskas av representanter från Energimyndigheten, EIT InnoEnergy och Ignite Sweden. Fem finalister presenteras i början av mars och de kommer att få tävla om prispengarna. Finalisterna ställer även ut på Power Circle Summit och exponeras digitalt. De får en fri beräkning av CO2 besparingar som deras lösning möjliggör och kommer att få värdefull feedback av en jury bestående av de mäktigaste personerna i branschen.

Utöver de fem finalisterna så kommer ytterligare upp till tio bolag att väljas ut för att ställa ut under Power Circle Summit. Alla bolag som är uttagna får delta i B2B matchmaking med potentiella kunder genom Ignite Sweden och får också möjlighet att knyta till sig nätverk och kontakter under konferensen Power Circle Summit.

Vinnarna av innovationsracet och Kommersialiseringspriset utses på konferensen Power Circle Summit den 6 maj 2020.

Vid frågor, kontakta:
Andreas Stubelius
016-544 21 99

Sasan Shaba
016-544 21 75

Markus Berglund
070-337 6222

Anmälan till Innovationsracet 2020

Till anmälan