Det bästa från Power Circle Summit 2019

Under årets konferens var TILLSAMMANS ett nyckelord. Beslutsfattare, innovatörer, entreprenörer, storbolag och strateger måste samverka och kraftsamla för att möta framtidens energiutmaningar. Just insikten kring behovet av nya samverkansformer, affärsmodeller och ett tydligare kundperspektiv för att kunna flytta gränser, delades av många medverkande på årets konferens.

Nätverksmiddag

Recept på grön megatillväxt

 

Vi är bäst i hela världen på energiinnovation! Men det finns en del saker kvar att utveckla, fortsatte Boel Rydenå Swartling, kvällens inspirationstalare, innan hon delade med sig av tre huvudsakliga utvecklingsområden.

Invigning

Omställning till 100% förnybar elproduktion i Sverige 2040

 

Årets invigningstalare, energi- och digitaliseringsministern Anders Ygeman höll ett kort, men kärnfullt tal om den viktiga omställningsprocess på energiområdet som vi alla måste bli en del av.

Programpunkt 01

Teknikutveckling och innovation är nödvändigt för att klara utmaningarna – men driver samhället energiinnovation på rätt sätt?

 

Alla tycks vara överens om att teknikutveckling och innovation är nödvändigt för energiomställningen. Under förmiddagen på årets Power Circle Summit hölls ett samtal mellan tre experter med olika bakgrunder kring frågan om hur takten på energiomställningen ska kunna ökas.

Programpunkt 02

Spaning: Hållbarhet som drivkraft och hur energibranschen möter den med innovation

Programpunkt 03

Från ord till handling: Innovationerna som omdefinierar energimarknaden ger nya möjligheter

 

”Att leva klimatvänligt kan inte vara en lyx, det måste vara för de många människorna.” – Sara Paulsson, ansvarig för samhällsrelationer på IKEA Sverige var en av sex talare som bjöd på insikter kring omdefinieringen av energimarkanden.

Programpunkt 04

Digitala tjänster och nya affärsmodeller för innovationer som bidrar till klimatomställning

 

Robert Andrén, Generaldirektör Energimyndigheten, avslutade denna programpunkt med att citera ett kinesiskt ordspråk – ”När förändringens vindar blåser bygger visa vindskydd och andra väderkvarnar.”.

Innovationsrace

Prisutdelning av Innovationsracet och Kommersialiseringspriset

 

Av 48 startupföretag valdes först 20 ut. Därefter gick 5 till final. Och under Power Circle Summits sista etapp korades en vinnare.

Power Circle Summit 2020

Prenumerera på våra nyhetsbrev för att få all information du behöver om nästa års upplaga av Power Circle Summit

Prenumerera på våra nyhetsbrev för att få all information du behöver om nästa års upplaga av Power Circle Summit

Se alla bilder från Power Circle Summit 2019

SE ALLA BILDER PÅ FLICKR