Nätverksmiddag

Recept på grön megatillväxt

 

Vi är bäst i hela världen på energiinnovation! Men det finns en del saker kvar att utveckla, fortsatte Boel Rydenå Swartling, kvällens inspirationstalare, innan hon delade med sig av tre huvudsakliga utvecklingsområden.

Talare

Boel Rydenå Swartling

Investerare

Christopher Engman

Investerare

Johanna Lakso, vd för Power Circle, lyfte i sitt inledningstal den historiskt unika omställning som energibranschen står inför och som också var fokus för årets strategikonferens.

 

”Hur tar vi oss från där vi är idag, dit vi vill vara imorgon?”

Johanna Lakso | VD, Power Circle

Vi är bäst i hela världen på energiinnovation!
Orden är Boel Rydenå-Swartlings då hon inspirationsföreläste under den inledande nätverksmiddagen på Power Circle Summit. Och applåderna spred sig runt de festdukade middagsborden. Stämningen var trevlig, för att inte säga familjär när energibolagen värmde upp inför årets stora möte.

– Men det finns en del saker kvar att utveckla, fortsatte Rydenå-Swartling. Det rör sig om tre huvudsakliga utvecklingsområden. För det första måste vi bli mer omställningsbara för att kunna möta framtiden på bästa sätt. För det andra behöver vi bli betydligt bättre på att investera i Greentechbranschen. Och för det tredje behövs gemensamma satsningar på energieffektivisering med systematisk utveckling av infrastrukturen.

 

”Det behövs investeras 120 trillioner i energisektorn fram till 2050 – en ökning med 30% per år”

Boel Rydenå Swartling | Investerare

Rydenå Swartling var annars imponerad av den nationella Greentechbranschen och inte minst av svensk innovationskraft:

– Ska vi klara av framtidens utmaningar på energimarknaden behövs fler innovationsbolag som drivs av starka idéer. Där finns kraften.

Samtidigt efterlyste hon mer integration mellan stora bolag och startups. Och mer mod hos de stora bolagen. Här kan Power Circle Summit spela en viktig roll som arena, dörröppnare och modig mötesplats.

Senare under kvällen höll också Boel Rydenå-Swartling ett samtal, ett så kallat fireside chat, med Christopher Engman, investerare i bolag som jobbar med teknik för elproduktion och lagring.

Relaterade artiklar

Inga resultat

Med ögon känsliga för grönt

27 mars / 2019

Efter en tuff period på det privata planet halkade Boel Rydenå-Swartling av en slump in på en helt ny bana: Greentech. Det har hon inte ångrat. Möt kvinnan som skickligt navigerar mellan sina roller som företagsgrundare, ängelinvesterare och projektledare, med drivkraften att skaffa kapital till den växande Greentechbranschen. Boel Rydenå-Swartling har två konkreta uppdrag på årets Power Circl...

Läs vidare

Gröna Megadeals

15 mars / 2019

Christopher Engman investerar i bolag som jobbar med teknik för elproduktion och lagring. Primärt bolag med en bevisad teknik och där lösningen kan bli en av de stora byggstenarna i framtidens energi- och lagringsmix. Bland annat drev han Climeons sälj- och marknadsteam under två år där kontrakteringen ökade från 30 till 900 MSEK. Christopher är också huvudinvesterare i energilagringsbolaget Pum...

Läs vidare

Tema omställning

14 februari / 2019

Möjligheterna står i fokus när Power Circle Summit kommer tillbaka till Göteborg, 6-7 maj. Under två dagar samlas Energisverige för att diskutera hur vi tillsammans kan skapa ett mer hållbart samhälle. Stora mängder fossil energi ska ersättas, och här finns goda möjligheter för helt nya lösningar. Årets tema är Omställningen av Energisverige – genom innovationer, nya strategier och nya affärsmo...

Läs vidare